Novaković (DS): Vulin da nas ne vraća u devedesete iz kojih on nikada nije izašao

Predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke za Vojvodinu Nebojša Novaković ocenio je danas da se vlast Aleksandra Vučića samo na papiru zalaže za evrointegracije, dok u stvarnosti već godinama postepeno udaljava Srbiju od Evropske unije.

"To pokazuju svi izveštaji već dugo unazad. Ne iznenadjuje ni to što plaše gradjane, šire paniku i potpaljuju razmirice u regionu, ne mareći za dugoročne posledice, jer se u nedostatku strategije redovno okreću raspirivanju nacionalne mržnje i udaljavanju od evropskih vrednosti", naveo je Novaković u saopštenju.

On je reagovao na saopštenje ministarstva unutrašnjih poslova i obraćanje ministra Aleksandra Vulina domaćoj javnosti i zvaničnicima Evropske unije, kojima je pozvao na prekid procesa pridruživanja Srbije Evropskoj uniji.

"Nije više čudno ni to što se koristi apsolutno neprimeren rečnik prilikom obraćanja evropskim zvaničnicima, jer i to kroz režimske medije pratimo maltene svakog dana. Ipak, baš zbog toga je u ovom trenutku važno istaći da je interes gradjana Srbije da naša država postane deo EU što pre", napisao je Novaković.

Prema njegovim rečima, put Srbije ka članstvu u Evropskoj uniji "nedvosmisleno je povezan sa poboljšanjem životnog standarda gradjana, koliko god nas putem režimskih medija ubedjivali u suprotno".Foto: pixa bay

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x