Novi verbalni duel Dodika i američkog ambasadora u BiH

 Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da američki avioni u vazdušnom prostoru Republike Srpske, bez odobrenja ili saglasnosti nadležnih, nije akt ni saradnje ni prijateljstva, već upravo suprotno.

Dodik je na Tviteru naveo da se američki ambasador u BiH Majkl Marfi (Michael Murphy) "sve teže nosi sa činjenicom da predstavlja SAD".

"Možda bi bilo bolje da neko vreme odmori na nekoj udaljenoj destinaciji. Nećemo mu se obraćati, samo ću mu poručiti - menjajte oružje za zastrašivanje. Ovoga se ne bojimo, a i poznato nam je", naveo je predsednik RS.

Ambasador Marfi danas je rekao da poenta preleta dva američka bombardera iznad BiH nije zastrašivanje i da vojska SAD ima dugotrajno partnerstvo sa Oružanim snagama BiH, već 20 godina.

On je naveo da su SAD ponosne na to i da Dodik, ako ima bilo kakvih problema s tim, može da im se obrati.

Dva američka bombardera danas su preletela iznad BiH, a iz američke ambasade BiH je saopšteno da je taj čin znak prijateljstva i podrške SAD-a BiH.

Dodik je izjavio da saglasnost za to nije dao nijedan srpski predstavnik u zajedničkim institucijama BiH, dok je predsednik Narodne skupštine RS Nenad Stevandić naveo da su odavno svi znali da će se to desiti.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x