Obradović: Dveri nisu zainteresovane da budu deo vlade kontinuiteta (prošireno)

Predsednik Dveri Boško Obradović izjavio je danas da taj pokret nije zainteresovan da bude deo nove vlade Srbije koja će po njegovim rečima, biti vlada "kontinuiteta".
"Dosadašnje vlade su upropastile Srbiju. Ako se Vučić odluči na vladu kontinuiteta imaćemo kolaps države već u toku sledeće zime, Srbija će izgledati kao EPS danas", rekao je Obradović novinarima ispred Predsedništva Srbije u Beogradu posle konsultacija sa predsednikom Aleksandrom Vučićem o mandataru za sastav nove vlade.

Lider Dveri je dodao da je Vučić tokom razgovora pokazao interesovanje za nekoliko predloga koje će taj pokret izneti u novom sazivu Skupštine Srbije.

On je istakao da su Dveri predstavile svoja očekivanja od vlade Srbije, a pre svega zahtev za posebnom sednicom Skupštine Srbije "na temu odbacivanja rezolucije Evropskog parlamenta, kojom se od Srbije traži priznanje lažne države Kosovo i uvodjenje sankcija Rusiji".

"Predsedniku smo predložili i donošenje Rezolucije Narodne skupštine o stradanju Srba, Jevreja i Roma u NDH u Drugom svetkom ratu, povratak redovnog služenja vojnog roka kroz novi koncept osposobljavanja za odbranu, zaštitu i spasavanje, rešavanje pitanja veronauke i statusa veroučitelja, kao i otvaranje javne rasprave o obnovi monarhije", kazao je Obradović.

Kazao je i da su glavni akcenat stavili na predlog paketa hitnih socijalno-ekonomskih mera koje podrazumevaju ukidanje poreza i doprinosa na najmanje zarade, PDV-a na osnovne životne namirnice i akciza na naftu i naftne derivate.

"Predsedniku je posebno skrenuta pažnja da sa starim, nesposobnim i korumpiranim kadrovima SNS-a u novoj vladi Srbija samo srlja u dalju propast, da će oni koji su upropastili EPS i RGZ upropastiti i celu državu i da će to onda biti isključivo njegova politička odgovornost koja vodi državu u kolaps već na zimu", rekao je Obradović.

Nakon predsednika Dveri Boška Obradovića, na konsultacije sa predsednikom Srbije odvojeno je došao predsednik dela Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS) Žika Gojković, koji je zajedno sa Dverima nastupao u koaliciji Patriotski blok, ali nije želeo da daje izjave novinarima nakon sastanka.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x