Obradović (Dveri): Posebna sednica o КiM potrebna je pre 1. septembra

 Predsednik Dveri Boško Obradović izjavio je danas da taj pokret zahteva da posebna sednica Skupštine Srbije o situaciji na Kosovu i Metohiji bude održana "pre 1. septembra i potpisivanja bilo kakvog novog sporazuma sa separatističkim vlastima u Prištini".

Obradović je u pisanoj izjavi naveo da predsednik Srbije Aleksandar Vučić "već previše dugo samostalno pregovara u Briselu kršeći Ustav i svoje nadležnosti kao predsednika, i to bez ikakvih ovlašćenja i pregovaračke platforme usvojene u Narodnoj skupštini".

On je podsetio da Dveri u platformi koju su poslali svim poslaničkim grupama kao prilog za skupštinsku raspravu, "traže prekid štetnih pregovora u Briselu, povratak teme КiM u SB UN", "povratak suvereniteta države Srbije u južnoj srpskoj pokrajini u svim trenutno mogućim oblicima", kao i odbijanje priznanja nezavisnosti Kosova i uvodjenja sankcija Rusiji zbog njene agresije na Ukrajinu.

"Novo nacionalno jedinstvo nije moguće oko dosadašnje pogrešne i štetne kosovske politike vlasti već je potrebno politiku promeniti u pravcu očuvanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta države Srbije na КiM", kazao je Obradović koji je i poslanik u Skupštini Srbiji.

Autor : BETA

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x