Obradović (Dveri): Vlada Srbije kao tehnička ne sme da donosi strateške odluke

Lider "Dveri", Boško Obradović, rekao je danas da je Vlada Srbije u tehničkom mandatu i da ne sme da donosi strateške odluke, poput uvodjenja sankcija Rusiji ili potpisivanja Sporazuma sa Svetskom zdravstvenom organizacijom (SZO).

Obradović je na konferenciji za novinare ispred kancelarije Poverenika za informacije od javnog značaja podsetio da Srbija više od mesec dana od izbora nema konačne rezultate, te ukazao da "samim tim ne postoji Narodna skupština, a Vlada Srbije je u v.d, tehničkom mandatu", prenele su Dveri.

Rekao je "da je to rizičan politički period u kojem tehnička Vlada ne bi smela da donosi bilo kakve strateške odluke kao što je uvođenje sankcija Ruskoj Federaciji ili potpisivanje Sporazuma sa SZO".

On je rekao da je ministar zdravlja Zlatibor Lončar 4. aprila potpisao "javnosti do sada potpuno nepoznati Sporazum sa SZO, a da je Vlada odmah sutradan započela njegovu primenu".
"Ako uzmemo u obzir da resorno ministarstvo izbegava da objavi dokumenta vezana za ovaj sporazum i njegovu primenu, postavljamo pitanje šta se krije od javnosti", naveo je Obradović i zatražio objavljivanje tog dokumenta, a kažnjavanje onih koji to kriju.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x