Obradović (Dveri): Vučić ne treba ništa da dogovara pre skupštinske rasprave o KiM

 Narodni poslanik i lider "Dveri" Boško Obradović predložio je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da ovoga puta u Briselu ništa ne dogovara i ne potpisuje dok ne bude održana posebna sednica Skupštine Srbije na temu Кosova i Metohije.
"Smatram da je dosadašnja politika vladajućeg režima prema КiM propala i prevazidjena. Pregovori u kojima se stalno nešto daje a ništa ne dobija - izgubili su svaki smisao. Pregovori o statusu Autonomne pokrajine Кosovo i Metohija, koja je sastavni deo Srbije i po našem Ustavu i po Rezoluciji SB UN 12 44, takodje su suvišni", ocenio je danas Obradović.

Ponovio je da je srpski pokret Dveri već predložio novu platformu o КiM u deset tačaka koja zahteva prekid pregovora u Briselu i povratak teme Кosova u SB UN, gde Srbija ima saveznike u Rusiji i Кini, a insistiraju i na obnovi Ministarstva za КiM u novoj Vladi Srbije.

"Predsednik SNS i Srbije Aleksandar Vučić greši što iznova odlazi u Brisel na pregovore sa separatističkim vlastima bez zajedničke pregovaračke platforme usvojene u Narodnoj skupštini Republike Srbije. Ako dodje do nacionalnog konsenzusa oko ovog ključnog državnog pitanja, a za to se Srpski pokret Dveri zalaže – to će samo ojačati njegovu buduću pregovaračku poziciju i državnu politiku prema КiM", naveo je Obradović u saopštenju.

Obradović je ocenio je da je javna rasprava na posebnoj skupštinskoj sednici o КiM neophodna u što kraćem roku.

Autor : BETA

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x