Orlić se sastao sa ambasadorkom Kine Čen Bo

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić sastao se sa ambasadorkom Кine u Srbiji Čen Bo, koja mu je uručila čestitku predsednika Stalnog komiteta Svekineskog narodnog kongresa Narodne Republike Кine Lia Zhanshua, povodom izbora za predsednika Skupštine.
Kako je saopšteno, Čen Bo je naglasila da je Svekineski narodni kongres spreman da nastavi uspešnu saradnju sa Narodnom skupštinom i sa novoizabranim predsednikom.

Predsednik Orlić izrazio je zadovoljstvo što je upravo sastanak sa ambasadorkom Кine njegov prvi zvanični sastanak po stupanju na dužnost i istakao da je to izvanredna potvrda prijateljskih odnosa i čeličnog prijateljstva, kako to neretko ističu lideri dve zemlje, predsednici Si Djiping i Aleksandar Vučić, kao najzaslužniji za uspostavljanje takvih odnosa izmedju dve države i dva naroda.

Orlić je izrazio zahvalnost na principijelnom stavu i stalnoj podršci Кine po pitanju očuvanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije i naglasio da Кina takodje ima punu podršku Srbije u pitanjima suvereniteta i teritorijalnog integriteta i politici jedne Кine.

Predsednik skupštine naglasio je da će srpski narod biti večno zahvalan na podršci i pomoći koju je Кina pružila u najtežim trenucima, posebno tokom pandemije, da smo ponosni na važne kineske investicije koje smo sa uspehom realizovali u Srbiji, kao i na brojne infrastrukturne projekte koji su od najvećeg značaja za našu zemlju, navedeno je u saopštenju posle sastanka.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x