Oslobodimo Vračar: Fantomski birači i fantomski zaposleni u opštini Vračar

Odbornik Socijaldemokratske stranke (SDS) u skupštini gradske opštine Vračar Konstantin Samofalov izjavio je danas da će zahtevati sazivanje hitne sednice Skupštine SO Vračar, na kojoj bi se od MUP-a ponovo zahtevalo da dostavi izveštaj o eventualnom prijavljivanju birača na celokupnoj opštini Vračar.
Samofalov je naveo da je na njegovo pitanje, koje je postavio u ime odborničke grupe "Oslobodimo Vračar", prethodno iz Policijske stanice Vračar dobijen "jedan krajnje nemušti odgovor, sužavajući odgovor na pitanje o fantomskim biračima na svega nekolicinu adresa".

Kako je saopšteno iz odborničke grupe "Oslobodimo Vračar", Samofalov je istakao da se "zapravo radi o ogromnoj kradji glasova i nameštanju izbora na opštini koja ima preko 60.000 birača upisanih u birački spisak", rekao je Samofalov.

On je, povodom pisanja dnevnog lista "Nova", čiji je sagovornik naveo da su partijski kadrovi Srpske napredne stranke (SNS) dobijali "partijska zapošljavanja" za koja su primali platu, a da se nisu ni pojavljivali na radnom mestu, naveo da će odbornička grupa "Oslobodimo Vračar" tražiti da se kao tačka dnevnog reda uvrsti i razmatranje navoda o zloupotrebi opštinskog budžeta.

Član SNS-a Andreja Marinković je za današnje izdanje lista "Nova" naveo da je "jedan od 3.000 gradjana koji su uoči izbora prijavljeni na lažne adrese u opštini Vračar", kao i da je "dve i po godine bio na ugovoru o privremenim i povremenim poslovima u ovoj opštini, a da mu je rečeno da ne mora da se pojavljuje na poslu, iako je sve vreme dobijao platu".

Samofalov je dodao da "Oslobodimo Vračar" zahteva i hitnu raspravu na kojoj će načelnica opštinske uprave Gordana Basta "imati priliku da odgovori na navode o stranačkom zapošljavanju i na tvrdnje da je takvim kadrovima dozvoljeno da ne dolaze na posao".

"SNS se jasno opredelila da i dalje partijski zapošljava kadrove u opštini, a sada vidimo da se tu ne radi samo u funkcionerima u opštinskom veću, već da po dubini u čitavoj opštini postoji ko zna koliko 'fantomski zaposlenih', jer kao što fantomski birači nemaju stvarno prebivalište na opštini na kojoj glasaju, tako se ovi zaposleni fantomi ne pojavljuju na radnom mestu, a troše budžetska sredstva", istakao je Samofalov.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x