Panović: Vlast u Beogradu biće SNS, SPS i delovi opozicije oko SSP-a

Programski direktor Demostata Zoran Panović ocenio je danas da će vlast u Beogradu formirati Srpska napredna stranka (SNS), Socijalistička partija Srbije (SPS) i odredjeni odbornici iz dela opozicije okupljeni oko Stranke slobode i pravde (SSP).

Panović je za televiziju N1 kazao da će se takva situacija preslikati i na republički nivo.

Prema njegovoj oceni, SNS će zbog aktuelne situacije "verovatno" tražiti da podeli odgovornost u vlasti, pa je moguće da će delovi opozicije davati podršku za strateška pitanja.

"Sastanak (lidera SSP-a) Dragana Djilasa i (predsednika Srbije i SNS-a) Aleksandra Vučića je amortizovao tenzije i obeshrabio delove opozicije i smanjio im entuzijazam", izjavio je on.

Panović je naveo da je Narodna stranka pokazala "jednu vrstu strpljenja" i da je "stoički" izdržala nametanje kandidata za predsednika, ali dodaje da je vreme da se gradjani i opozicione stranke zapitaju zašto toliko insistiranje na savezima i koalicijama, kada se "od trenutka njihovog stvaranja zna da će se raspasti".

"Njihov (opozicije) glavni problem je organizacione prirode - previše partija, entiteta, opet se najavljuju neki pokreti. Kada su se posle izbora skupili svi predstavnici opozicije, njih toliko ima da ne mogu da stanu u jedan kadar", rekao je Panović.

Govoreći o objavi konačnih rezultata beogradskih izbora više od mesec dana nakon izbora, Panović je kazao da se "odugovlačenjem dobija kupovina vremena, a kupovinom vremena se duže ostaje na vlasti".

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x