Parandilović: Jedini način da se spreči izdaja Kosova je raspisivanje referenduma

 Predsednik Pokreta Novo lice Srbije Miloš Parandilović ocenio je danas da je jedini način da se na miran način "spreči izdaja" Kosova inicijativa Narodne stranke za raspisivanje referenduma o evropskom sporazumu za Kosovo.
"Ako Ustavni sud ćuti na veleizdaju predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predaju kosovskim Albancima i NATO-u 15 odsto naše teritorije, onda je jedini način da se to spreči izjašnjavanje naroda na referendumu, jer je narod nosilac vlasti", rekao je Parandilović u saopštenju.

Parandilović je istakao da potpisivanje evropskog sporazuma "neizbežno vodi ka stvaranju Velike Albanije i novim ratovima na Balkanu".

"Ako Kosovo uđe u UN, niko ne može da spreči ujedinjavanje teritorije Kosova i Metohije i Albanije, a takva nakazna država bi zatim težila da se proširi na teritorije Srbije, Crne Gore, Severne Makedonije i Grčke", rekao je Parandilović.

On je ocenio da je izjašnjavanje građana na referendumu evropska vrednost i podsetio da se širom Evrope održavaju referendumi o mnogo manje važnim pitanjima od teritorijalne celovitosti.

"Ako u Evropi mogu da se održavaju referendumi o gradnji tržnih centara i zgrada, onda mogu i građani Srbije da se pitaju o Kosovu i Metohiji", zaključio je Parandilović.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x