PDD pozvala birače Velikog Trnovca da masovno izadju na glasanje

Uprkos pokušajima da se spreči prisustvo Albanaca u Skupštini Srbije, Partija demokratskog delovanja (PDD) sa svojim koalicionim partnerima nastaviće izbornu borbu na biračkom mestu broj 6 u Velikom Trnovcu, gde će se u četrvtak 23. juna glasati po četvrti put, saopštio je PDD.

U stranci naglašavaju da su svesni umora 1.089 birača koji glasaju na izbornom mestu u lokalnoj školi, ali ih pozivaju da u četvrtak dodju na glasanje kako bi „pokazali političku snagu Albanaca“, prenele su Bujanovačke.

Na trećem glasanju Koaliciji Albanaca nedostajalo je 12 glasova za ulazak u parlament.

Lider stranke i poslanički kandidat Koalicije Albanaaca doline Šaip Kamberi potencira važnost prisustva Albanaca u parlamentu jer se, kako kaže, širom Zapadnog Balkana, očekuju važne odluke koje bi trebalo da čitav region vode put evro-atlantskih integracija.

"Borbu protiv državne diskriminacije, koja obuhvata sve sfere života i sužava prostor za bolju perspektivu, treba nastaviti svim političkim sredstvima, dakle, pa tako i borba za dostojanstveno parlamentarno predstavljanje ostaje jedan od glavnih ciljeva našeg političkog delovanja", kaže Kamberi.

Iz stranke koju vodi ističu da će Veliki Trnovac, uprkos pritiscima iz Beograda, svojim glasovima obezbediti mandat predstavniku Albanaca.

"Podrška koju smo dobili od institucija Republike Kosovo, i vlasti i opozicije, iz Republike Albanije i albanskih političkih lidera Severne Makedonije, najbolji su dokaz da je naš put ispravan i de služi kao podstrek za svakog birača u na izbornom mestu broj 6", navodi PDD.Foto: pixa bay

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x