Petković: Apsolutna laž da je postignut dogovor s Prištinom o tablicama i ZSO

Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković odbacio je kao "apsolutnu laž" napise pojedinih medija da je sinoć u Briselu postignut dogovor po kom je preregistracija tablica na Kosovu i Metohiji odložena za 10 meseci a formiranje ZSO vezano za takozvani francusko-nemački plan.


Petković je za televoziju Pink ocenio da je u pitanju "propaganda koja dolazi iz Prištine" i koja se u tamošnjim medijima "vrti poslednjih dana".


"Ovo je jedna vrsta informacionog rata kog Priština vodi protiv Beograda, samo tri dana pre početka sprovodjenja kaznene politike Aljbina Kurtija prema Srbima. Reč je o čistoj izmišljotini kako bi se Priština izvukla iz ove situacije i pokušala da podeli odgovornost po pitanju njihove nelegalne i jednostrane odluke o registarskim tablicama", rekao je Petković.


Ocenio je da je "poseban skandal" što su "tu vrstu propagande Prištine" preuzeli Radiotelevizija Srbija (RTS) i agencija Fonet.


"Skandalozno je da oni objavljuju lažnu vest i dovode u pitanje sve što smo radili i radimo kada je reč o Srbima na Kosovu i Metohiji. Da RTS ne proveri tu vest a zovu nas za svaku sitnicu. Nije RTS javni servis Prištine koji će da vodi propagandu Aljbina Kurtija", rekao je direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju.


Petković je naveo da nije dobio poziv za odlazak u Brisel i da je ceo jučerašnji dan proveo u Beogradu.


"Nemamo šta da se po pitanju tablica dogovaramo sa Prištinom. Ovde je samo potrebno da Kurti povuče protivpravnu odluku koju je doneo", naveo je Petković.RTS je objavio jutros da su Priština i Beograd kasno sinoć u Briselu postigli dogovor o registarskim tablicama po kom je rok za preregistraciju odložen za 10 meseci.


Pozivajući se na prištinske medije, RTS je preneo da je tim sporazumom predvidjeno i da se Srbi vrate u institucije Kosova, s izuzetkom poslanika Srpske liste koji su ostali bez mandata.
Takodje, dve strane su se dogovorile da će se Zajednica srpskih opština formirati u okviru francusko-nemačkog plana.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x