Petković: Dogadjaji na severu KiM sramota za medjunarodnu zajednicu, Rašić i Trajković ne reaguju

 Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je jutros da su dogadjaji na severu Kosova sramota za medjunarodnu zajednicu, ali i da je očigledno da ministar za zajednice i povratak Nenad Rašić i njegova savetnica Rada Trajković podržavaju premijera Kosova Aljbina Kurtija, jer od njih dvoje tim povodom "nema ni slova ni reči".

"Ovo je poslednja prilika za medjunarodnu zajednicu da urazumi tog čoveka (Kurtija). Oklopna vozila su upala u dvorište vrtića, to je čista provokacija, namerno sve rade, jer žele da izazovu incidente i novu krizu", rekao je Petković za TV Pink.

On je kazao da je Srbija odmah tražila da reaguju i KFOR i Euleks, ali Kurti "sve vreme ima podršku moćnika sa Zapada".

Pripadnici kosovske policije ušli su sinoć u severni deo Kosovske Mitrovice, saopšteno je da je to učinjeno kako bi "pojačali prisustvo" u etnički mešovitim naseljima.

Petković je sinoć sazvao hitnu konferenciju za novinare u Vladi Srbije zbog, kako je kazao, "protovpravne i nasilne odluke Aljbina Kurtija da okupira sever Kosova".

On je rekao da će zvanični Beograd, po Rezoluciji SB UN 1244, razmotriti mogućnost povrtaka do 1.000. pripadnika svojih bezbednostih snaga na Kosovo.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x