Petković: Pretnje Svečlje upućene Vučiću pokazuju koliko je Kurti nervozan posle 'šamara' u Briselu

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da pretnje ministra unutrašnjih poslova Kosova Dželjalja Svečlje upućene predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, pokazuju koliko je premijer Kosova Aljbin Kurti "nervozan posle diplomatskog šamara koji je dobio u Briselu".
"Kada ne može da nadigra ni pobedi Vučića ni na jednom polju, pokušava mržnjom i pretnjama da se obračuna s njim, jer Priština i Kurti samo za mržnju i nasilje znaju", naveo je Petković u saopštenju.

Prema njegovim rečima, nema sumnje da su Kurtiju i Svečlji najveća "opsesija i protivnici" porodica Vučić, zbog bespoštedne borbe za Srbiju i srpski narod na Kosovu i Metohiji, "pa prvo maltretiraju njegovog sina Danila dok obeležava Vidovdan u Gračanici i pokušavaju da ga hapse tri puta, a sada hapšenjem prete i Aleksandru Vučiću".

Dodao je da takve pretnje srpskom narodu dolaze nakon nasilničkih Kurtijevih poruka da će srspki narod i Srpska lista na Kosovu i Metohiji da pate, kao i da ne čudi da sada ciljaju i Vučića, jer, kako je kazao, deli sudbinu svog naroda.

"Mogu Svečlja i Kurti da prete Vučiću, ali ne mogu ga nikada sprečiti da pomaže srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, niti će ga njihove pretnje i provokacije ikada zaplašiti i zastrašiti, već će se još snažnije boriti za interese svog naroda", istakao je Petković.

Kazao je i da ta pretnja nije slučajno izrečena na dan kada će Vučić u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija da održi istorijski govor i ukaže na probleme srpskog naroda na Kosovu, te da nikakve pretnje iz Prištine to ne mogu da bace u drugi plan.

"Zato bolje da Svečlja i Kurti pažljivo slušaju taj govor i hvataju beleške, umesto da se zanose besmislenim pretnjama", ukazao je Petković.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x