Petković: U Leposaviću započeti nelegalni radovi na eksproprisanoj srpskoj zemlji

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da je Priština sa mehanizacijom i specijalnom policijom započela "nelegalne radove na srpskoj zemlji" u opštini Leposavić, u selima Dren i Lešak, koja je 16. januara "uzurpirana jednostranom odlukom o eksproprijaciji".

"U zaseoku Zaselje, jutros su Kurtijevi predstavnici započeli radove na proširenju puta koji od magistralnog puta vodi do vrha brda koje je nelegalnom ekproprijacijom obuhvaćeno. O ovoj novoj uzurpaciji srpske zemlje na severu Kosova i Metohije jutros sam direktno obavestio i sve međunarodne predstavnike, kao i lično posrednika u dijalogu Miroslava Lajčaka", naveo je Petković u saopštenju.

On je dodao da je izneo jasan zahtev da međunarodni predstavnici zaustave "nove jednostrane poteze Kurtija" na severu i protivpravne radove u opštini Leposavić "kojima se oduzima zemlja srpskih domaćina i planira rušenje čak i srpskog groblja, zarad izgradnje nove nelegalne policijske baze".

"Odluku o nelegalnoj eksproprijaciji Priština je donela sa jasnom namerom Kurtija da izazove nove tenzije i krizu na terenu", ocenio je Petković.

Autor : BETA

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x