Poverenica: Moramo da podnesemo i kada nam EU konstatuje da nešto nismo dobro uradili

 Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković izjavila je danas da razume negativan odnos gradjana po pitanju članstva Srbije u Evropskoj uniji i istakla da taj odnosi mora zajednički da se popravlja.
"Ne možemo iz Evrope da uzimamo samo ono što nam se svidja, već moramo da podnesemo i kada nam se u izveštaju konstatuje da nešto nije dobro uradjeno, da treba da popravimo. Ne možemo smo da uživamo ekonomske i socijalne dobrobiti, već da se koncentrišemo i na ono što nije dobro i da to prihvatimo", rekla je Janković za Radio-televiziju Srbije.

Prema njenim rečima, svako novo proširenje u Evropskoj uniji donelo i neke dobre stvari, ali i unosilo krize.

"Zato i razumem da je EU sada oprezna kada je u pitanju novo članstvo. Sa druge strane, to kod naših gradjana, videli smo poslednje istraživanje, stvara odbojnost i zato smo imali pad poverenja u EU", kazala je poverenica.

Ona je istakla da je Srbija na migrantsku krizu 2015. godine odgovorila mnogo bolje od većine država i pokazala lice humanosti i solidarnosti, odnosno "svoje najbolje evropsko lice".

Ocenila je da je Srbija upravo time, kao i mnogo puta pre toga, pokazala da može da budemo deo rešenja, da budemo kredibilna članica EU.

Dodala je da se povereniku za zaštitu ravnopravnosti do sada se niko od Rusa i Ukrajinaca koji u Srbiji pokušavaju da nastave život nije obratio da je imao problem.

"Mi ćemo uskoro da ih obiđemo i vidimo da li postoji neki problem i nešto što bi zavredjivalo neku preporuku od strane institucije koju vodim", kazala je ona.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x