Premijer Crne Gore se izvinio zbog izjave u Potočarima

Premijer Crne Gore Dritan Abazović izvinio se danas Majkama Srebrenice, zbog kako je rekao, "nejasno izrečene misli".

Abazović je ranije danas na obeležavanju 27. godišnjice genocida u Srebrenici rekao da genocid nije počinjen nad Bošnjacima nego nad ljudima i da ga nisu počinile vojske nego politike. Kasnije je u izjavi novinarima pojasnio svoju izjavu rekavši da politike ubijaju ljude, a vojske izvršavaju u ime politike.

"Oprostite, Majke Srebrenice na nejasno izrečenoj misli. Poznato je da svako delo zavisi od svog cilja. Moj cilj je mir. Genocid počinjen nad Bošnjacima u Srebrenici da se nikad nikome ne ponovi", napisao je Abazović na Tviteru.

Gradonačlenik Podgorice i potpredsednik Demokratske partije socijalista (DPS) Ivan Vuković izvinio se, kako je rekao, prijateljima u Bosni i Hercegovini zbog govora premijera Abazovića na komemoraciji u Potočarima u kome je istakao da genocid nije počinjen nad Bošnjacima, nego nad ljudima i nisu ga počinile vojske, nego politike.

Poslanica Sociajldemokratske partije (SDP) Draginja Vuksanović Stanković poručila je Abazoviću da treba da ga bude sram. Član izvršnog odbora Socijaldemokrata (SD) Crne Gore Miloš Mašković kazao je da ta partija "ne naziva džaba Abazovića slučajnim premijerom"

Izjavu Abazovića osudile su brojne javne ličnosti u Crnoj Gori.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x