Putin traži od vojske da zaustavi ukrajinsko granatiranje ruskih oblasti

 Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je danas da vojska te zemlje mora da spreči granatiranje ruskih regiona sa teritorije Ukrajine za koje kazao da je mnoge ljude ostavilo bez krova nad glavom i bez struje, javljaju agencije.

Putin je ovo izjavio na sastanku organizovanom pod okriljem vlade, na temu obnove uništenih stambenih objekata i infrastrukture u regionima jugozapadne Rusije koji se graniče sa Ukrajinom.

"Naravno, prioritetni zadatak je eliminacija svake mogućnosti bombardovanja. Ali ovo je posao za ministarstvo odbrane", rekao je Putin a prenosi ruska agencija Tass sa zvaničnog sajta Kremlja.

Kako ukazuje Rojters, Ukrajina ne preuzima odgovornost za udare po unutrašnjosti Rusije ali ih opisuje kao "karmu" za invaziju Moskve, čije su snage brojne ukrajinske gradove sravnile sa zemljom i smišljeno gađaju energetsku infrastrukturu Ukrajine, ostavljajući ljude često bez struje i vode usred zime.

Putin je, kako piše Tass, rekao da su stambeni objekti oštećeni ili uništeni na područjima Belgoroda, Brajanska i Kurska, kao i na Krimu koji je Rusija preotela od Ukrajine i anektirala ga 2014. godine.

Prema pisanju ove agencije, Putin je rekao da će sastanak za temu imati "podršku žiteljima regiona Krima, Belgoroda, Brajanska i Kurska", čije su kuće i stanovi u pograničnim oblastima pretrpeli štetu ili uništeni usled granatiranja koje su izvršile, kako je rekao, "neonacističke formacije".

Prema njegovim rečima, "mnogi ljudi su se našli u teškoj situaciji, izgubili su domove, bili su prinuđeni da se sele kod rodbine ili u privremena boravišta, a suočili su se i sa prekidima u isporukama vode, grejanja i struje."

Autor : BETA

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x