Кrkobabić: PUPS - Solidarnosti pravda se zalaže za pravdu za penzionere i poljoprivrednike

 Lider Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) - Solidarnost i pravda Milan Кrkobabić izjavio je danas u Subotici da se ta stranka zalaže za pravdu za penzionere, poljoprivrednike i proletere, što predstavlja solidarnost na delu.

Kako je saopšteno iz PUPS-a, Krkobabić je delegatima redovne izborne skupštine Gradskog odbora Subotica i predstavnicima udruženja građana rekao da je zadatak te partije na predstojećim lokalnim, pokrajinskim i republičkim izborima da je čuju svi oni kojima je pomoć PUPS-a potrebna.

Na skupu je poručeno da se, odlukom države da od januara 2023. godine penzije prate plate, "ostvaruje osnovni vrednosni stav Partije ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije - Solidarnost i pravda, poznat kao 'Tri P', čime se omogućava da penzije učitelja, lekara ili vojnika rastu onoliko koliko rastu primanja njihovih aktivnih kolega".

U prisustvu članova Saveza invalida rada Srbije, Saveza invalida rada Subotice, Udruženja boraca Srbije, Gradskog udruženja penzionera i Organizacije rezervnih vojnih starešina, za predsednika Gradskog odbora PUPS Subotica izabran je Marko Marić, a za potpredsednike Ana Marjanušić i Branko Bugarski.

"PUPS Subotice je nezaobilazan partner u svim akcijama koje lokalna vlast sprovodi. Posebno raduje dolazak novih mladih ljudi, pogotovo kroz formiranje novih mesnih odbora", izjavio je Marić.

Gost skupa bio je načelnik Severnobačkog okruga i poverenik Srpske napredne stranke Bojan Šoralov koji je u obraćanju prisutnima rekao da postoji dugogodišnja plodonosna saradnja dveju stranaka u Subotici.

PUPS - Solidarnost i pravda navodi da se "snažno zalaže" za predlog Milana Кrkobabića o uvođenju takozvanih socijalnih - garantovanih penzija od najmanje 100 evra, što bi bio poseban vid socijalnog davanja namenjen osobama starijim od 65 godina koje nisu ostvarile pravo na penziju, nisu korisnici socijalne pomoći, nemaju imovinu niti bilo koji drugi vid prihoda.

"Borba za radnike nastavlja se pozivanjem stranih kompanija na internu i eksternu korporativnu odgovornost, kako bi naši radnici imali jednaka prava kao i radnici u matičnim zemljama tih kompanija, pre svega kroz korporativne ugovore i participiranje u dobiti preduzeća", naveo je u saopštenju PUPS.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x