Ružić: Godišnje se izdvaja 2,4 milijarde dinara za stipendiranje u Srbiji

Vlada Srbije iz državnog budžeta na godišnjem nivou opredeli više od 2,4 milijarde dinara za isplatu učeničkih i studentskih stipendija, izjavio je danas ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić.

Na svečanosti povodom dodele stipendija za studente na doktorskim studijama, ministar je rekao da se na mesečnom nivou obezbedjuje po 50.000 dinara za stipendije za doktorande ali da Ministarstvo prosvete pokriva i materijalne troškove od 7.000 dinara mesečno.

On je dodao da ministarstvo svake godine obezbedjuje sredstva za do 200 novih stipendija za studente doktorskih akademskih studija, da finansira materijalne troškove njihovog uključivanja u rad naučno-istraživačkih organizacija i nastavlja stipendiranje za oko 350 studenata doktorskih studija u različitim naučnim oblastima.

Ministar je dodao da ministarstvo, osim stipendije, obezbedjuje da talentovani doktorandi stiču i razvijaju praktična znanja u realnom, podsticajnom naučnom okruženju.

"Naš cilj je da podstaknemo izuzetnost, da ohrabrimo najbolje da nastave da uče i da se usavršavaju zarad sopstvene budućnosti ali i zarad budućnosti naše zemlje... U poslednjih pet godina nekom od stipendija podržano je više od 180.000 učenika i studenata", rekао је Ružić.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x