Ružić: Izgradnjom novog vrtića biće obezbedjeno 100 novih mesta za mališane iz Tutina

Novi vrtić, čija je izgradnja danas počela u tutinskom naselju Svračiće, prostiraće se na oko 1.000 kvadrata, vrednost investicije iznosi više od 94 miliona dinara, a završetak radova predvidjen je za april naredne godine, saopštilo je danas Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Resorni ministar Branko Ružić, koji je prisustvovao polaganju kamena temeljca, izjavio je da će izgradnjom novog vrtića biti obezbedjeno 100 novih mesta za mališane iz Tutina, čime će praktično biti ukinute liste čekanja za upis u vrtić u tom gradu.

Ružić je dodao da Ministarstvo kroz projekat "Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje", u saradnji sa Svetskom bankom, gradi ili dogradjuje vrtiće u još 22 lokalne samouprave širom Srbije.

"Za jedanaest vrtića je u planu raspisivanje tendera za izvodjače radova, od kojih je jedan tender za vrtić u Novom Pazaru od 270 novih mesta za decu predškolskog uzrasta", najavio je Ružić.

On je rekao da su do sada, po projektu Ministarstva završena tri vrtića u Doljevcu, Žitoradji i Sremskoj Mitrovici, kao i da će do septembra biti završeni radovi na još četiri vrtića - dva u Кruševcu i po jedan u Loznici i Merošini.

U isto vreme radovi su u toku na vrtićima u Vladičinom Hanu i Prokuplju, dok se početak radova očekuje se i na objektima u Smederevu i Šidu.

Izgradnjom novih i dogradnjom postojećih vrtića biće obezbedjeno proširivanje kapaciteta i mesta u predškolskim ustanovama za 11.000 mališana.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x