Rusija odbacila optužbe Pendarovskog o umešanosti u proteste u Skoplju

 Ruska ambasada Skoplju odbacila je optužbe predsednika Severne Makedonije Steve Pendarovskog o navodnoj umešanosti Rusije u unutrašnje stvari njegove zemlje i na Balkanu.

"Odbacujemo optužbe koje se iznose na račun naše zemlje – Rusija se nije mešala, ne meša se i ne namerava da se meša u unutrašnje stvari bilo koje zemlje, uključujući i Severnu Makedoniju. To je u suprotnosti sa samom filozofijom ruske spoljne politike", navedeno je u saopštenju na sajtu ambasade.

U saopštenju, ruska ambasada istakla je da je poznato da pokušaji mešanja u unutrašnje stvari neke zemlje "nikada ne donose željeni efekat i na kraju diskredituju one koji pribegavaju takvim metodama".

Iz ruske ambasade u Skoplju dodaju da su sa pažnjom pratili izjave Pendarovskog u intervjuima za makedonsku kablovsku Televiziju 21 i grčke novine Etnos što se tiče delovanja Rusije u Severnoj Makedoniji i regionu Balkana u celini.

Predsednik Severne Makedonije je za grčke novine 10. jula rekao da Moskva proizvodi najozbiljnije hibridne pretnje na Balkanu, a za TV21 dva danja ranije da ima informacije da Rusija zloupotrebljava proteste u Skoplju zbog francuskog predloga, ali i da su ubačeni ljudi iz susednih zemalja da isprovociraju incidente.

"Poštujemo svaki izbor makedonskog naroda, spremni smo da nastavimo da gradimo našu saradnju upravo na ovom temelju – na međusobnom poštovanju i ravnopravnosti", ističe se u saopštenju ambasade Rusije.Foto: pixa bay

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x