Selaković: U Indoneziji postoji veliko interesovanje za produbljivanje saradnje sa Srbijom

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković izjavio je danas u Džakarti da je na sastancima sa nizom indonežanskih zvaničnika bilo reči o konkretnim pitanjima produbljivanja saradnje, naročito kada je reč o ekonomskoj saradnji, trgovini poljoprivrednim proizvodima.

"Bilo je reči o konkretnim pitanjima produbljivanja saradnje, naročito kada je reč o ekonomskoj saradnji, trgovini poljoprivrednim proizvodima, za šta postoji veliko interesovanje sa strane naših prijatelja u Indoneziji, ali iskorišćena je prilika da se razgovara i o političkoj saradnji koja datira još iz vremena osnivanja Pokreta nesvrstanih zemalja", rekao je Selaković.

On je se sastao sa predstavnicima koncerna "Indofud", koji se bavi proizvodnjom i trgovinom prehrambenim proizvodima, kao i sa predstavnicima kompanije "Berdikari", saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

"Sa njihove strane postoji veliko interesovanje za uvoz srpskih žitarica, ali smo razgovarali i o mogućnosti plasmana na indonežansko tržište naših jabuka. Govorili smo o konkretnim poslovima i uveren sam da će narednih dana doći do direktne komunikacije ministara poljoprivrede i da će nakon toga uslediti potpisivanje konkretnih akata", naveo je Selaković.

Šef srpske diplomatije je nakon sastanka sa predsednikom Indonezije Đokom Vidodom izjavio da je prva poseta ministra spoljnih poslova Srbije posle više od decenije bila prilika da se još jednom afirmiše podrška Indonezije teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije.
Osvrćući se na razgovor sa ministarkom spoljnih poslova Retno Marsudi, Selaković je naveo da je bilo reči o saradnji dva ministarstva, ali i saradnji Srbije sa ASEAN-om, kao veoma uspešnim modelom političko-ekonomske saradnje u Jugoistočnoj Aziji.

Selaković će se sutra, tokom drugog dana zvanične posete Indoneziji, sastati i sa generalnim sekretarom ASEAN-a Lim Džok Hojom.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x