SSP: Šapić da hitno zatvori kladionice u blizini škola, uspeo je to ranije kao pomoćnik Djilasa

 Stranka slobode i pravde (SSP) danas će predati zahtev gradonačelniku Aleksandru Šapiću i Ministarstvu finansija da se pod hitno zatvore kladionice i kockarnice u Beogradu koje su na manjoj udaljenosti od dvesta metara od škola, čime krše zakon.

"Svedoci smo da se, takoreći, preko noći one otvaraju na svakom koraku, to je uzelo veliki mah", rekla je predsednica gradskog odbora SSP i šef odborničke grupe "Ujedinjeni" Mila Popović u obraćanju novinarima isped zgrade Skupštine grada.

Ona je precizirala da se tokom sedam dana, koliko traje akcija SSP, veliki broj gradjana odazvao na poziv ove stranke kako bi javio gde su takve kockarnice i kladionice, navodeći da akcija i dalje traje.

"Gradjani, ali i učenici su nas obavestili o više od trideset takvih slučajeva, kao i da deca za vreme odmora odlaze u njih. Mi ćemo spisak dostaviti Šapiću, neka informacije proveri sa direktorima škola i sprovede zakon", rekla je Popović.

Kako je istakla, veliki je problem što se mladi od 10 do 14 godina prvi put susreću sa kladionicama i kockarnicama upravo zato što su u nedozvoljenoj blizini škola, a uz to se, kaže, i ne kontroliše da li ih posećuju, iako su maloletna lica.

Ona je iznela i podatke iz istraživanja koji upozoravaju da se zavisan od kocke postaje i u jako mladom uzrastu, što može dovesti, kad se upadne u dugove, i do samoubistva.

Prema njenom rečima, Dragan Djilas je kao gradonačelnik pokrenuo akciju da se takvi objekti u nedozvoljenoj blizini zatvore, što je sproveo njegov tadašnji pomoćnik Aleksandar Šapić uprkos ozbiljnim pretnjama koje je dobijao.

"Tada je zatvoreno više desetina kladionica i kockarnica. Ako je Šapić to mogao da spovede kao pomoćnik gradonačelnika može i sada kad je gradonačelnik", napomenula je Popović.

Ona je navela da akcija i dalje traje pa da gradjani mogu da nastave da SSP javljaju informacije, tako da će i taj novi spisak biti dostavljen Šapiću.

Članovi SSP su, za vreme konferencije za novinare, držali slike nekih od škola za koje je rečeno da se u njihovoj nedozvoljenoj blizini nalaze kladionice i kockarnice.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x