SSP: Hitno zaustaviti radove na podzemnoj garaži u Novom Sadu

Gradski odbor Stranke slobode i pravde (SSP) Novi Sad zatražio je danas hitno zaustavljanje radova na podzemnoj garaži, u okviru Banovinskog kompleksa, i procenu nezavisne stručne komisije o modalitetima mogućeg nastavka gradnje.

SSP traži i hitnu istragu nadležnih organa i odgovornost svih u Gradskom veću i Zavodu za zaštitu spomenika kulture Grada Novog Sada.

"Odluka Gradjevinske inspekcije s početka novembra da zbog ozbiljnih oštećenja zgrade Skupštine AP Vojvodine, poznate kao Banovina, privremeno zabrani njeno korišćenje, još jednom je pokazala šta se dešava "kada vlast Srpske napredne stranke (SNS) nešto majstoriše u našem gradu", rekao je član novosadskog SSP Vladimir Vrsajkov, u pisanoj izjavi.

On je osudio izjavu nosadskog odbora SNS u kojoj se navodi da je rušenje bilo predvidjeno, da je "struka" obaveštena, te da će investitor sve to popraviti.

"Gradjani Novog Sada moraju da znaju da li je prema projektu izgradnje garaže u Ulici Modene takodje predvidjeno takozvano 'minimalno oštećenje' Tanurdžićeve palate, još jednog simbola Novog Sada, takodje u najstrožem centru grada", upozorio je Vrsajkov.

Autor : BETA

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x