SSP pita da li Beograđani piju ispravnu vodu jer TENT otpadne vode ispušta u Savu

Potpredsednica Beogradskog odbora Stranke slobode i pravde Ana Gođevac izjavila je danas da je Gradski sekretarijat za zaštitu životne sredine morao da saopšti da li Beograđani piju ispravnu vodu jer Termo-elektrana "Nikola Tesla B" (TENT) kod Obrenovca otpadne vode pušta direktno u reku Savu, uz koju su reni-bunari za vodosnabdevanje glavnog grada.

U izveštaju Državne revizorske institucije je navedeno da EPS nije izgradio postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda TENT-a B i da se otpadne vode ispuštaju u Savu, a "da stvar bude gora, ova činjenica je poznata tri godine, od dobijanja vodne dozvole, a niko od nadležnih još nije reagovao", rekla je Gođevac u pisanoj izjavi.

Ukazala je da se time ugrožava i izvorište za snabdevanje Beograda vodom za piće, a posebno izvorišta za snabdevanje stanovnika Obrenovca koji je gradska opština.

Istakla je da je neophodno da vlast Beograda "uredno obaveštava sve građane Beograda o rizicima koji su vezani za zaštitu životne sredine, a posebno o onim koji mogu direktno da utiču na zdravlje".

Gođevac traži i da gradska vlast insistira na tome da svi privredni subjekti preduzmu sve radnje kako bi se zaštitili okolina i zdravlje građana.

Autor : BETA

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x