SSP: Vlast planira Beograd sa manjim brojem stanovnika

Stranka slobode i pravde (SSP) saopštila je da Generalni urbanistički plan Beograda 2041, koji se nalazi na ranom javnom uvidu, pokazuje da ova vlast planira Beograd sa mnogo manjim brojem stanovnika.

"Naprednjački gradonačelnici i zamenici se menjaju, ali da haos ostaje. Ova vlast Beograd 2041. godine vidi kao grad sa smanjenim brojem stanovnika, a ne preduzima nijednu meru da to spreči", ocenila je SSP.

Dodali su da se učešće gradjana u donošenju odluka svelo na minimum, i da oni praktično ne utiču na to u kakvom će kraju živeti i kako će se njihov kraj razvijati.

"Da se od Beograda pravi 'investitorski' grad po principu 'želja za želju', a ne grad zelenila i srećnih ljudi, dokazuje i predlog da se ne odustane od uništavanja Makiša, Velikog ratnog ostrva, nema zaštite kulturne baštine, a čak se ne štite ni zelene površine", navela je SSP i dodala da se ne odustaje ni od loših linija metroa koje neće rešiti saobraćajni kolaps u Beogradu.

Stranka slobode i pravde je uložila ukupno 38 grupa primedbi ali predlažemo da se ceo nacrt stavi van snage i da se napravi novi GUP po meri gradjana, navedeno je u saopštenju.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x