Stranka slobode i pravde traži reviziju ugovora za javni gradski prevoz u Nišu

 Stranka slobode i pravde zatražila je danas reviziju ugovora za javni gradski prevoz u Nišu jer smatra da je u interesu prevoznika, a na štetu Grada i građana.

Ugovor o javno-privatnom partnerstvu za gradski prevoz u Nišu, u vrednosti 88,7 miliona evra, sklopila je gradska Direkcija za javni prevoz sa Nišekspresom, Lastom i Strelom.

Članica Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Biljana Stanković je zatražila i da se utvrdi odgovornost Direkcije za javni prevoz i njenog rukovodstva i da odgovaraju svi koji su učestvovali u realizaciji ovog ugovora koji je, kako je kazala, ostao upamćen kao najveća javna nabavka u Srbiji 2020. godine.

Ona je u saopštenju navela da ugovor, sklopljen na period od sedam godina, predviđa garantovanu zaradu izabranim prevoznicima bez obzira na broj prodatih karata.
"U prvom kvartalu prošle godine iz budžeta Grada prevoznicima je plaćeno 310.964.311 dinara na ime zagarantovane zarade, a gubitak koji ovaj ugovor proizvodi stalno se uvećava padom prodaje mesečnih karti za prevoz radnika koja je posledica odluke sve većeg broja firmi da organizuju sopstveni prevoz za dolazak i odlazak sa rada svojih radnika", kazala je Stanković.

Dodala je da o tome koliko su cene javnog prevoza u Nišu nerealne i koliko se ne vodi računa o socijalnoj zaštiti građana govori i podatak da cena mesečne karte za učenike srednjih škola za prvu zonu iznosi 1.850 dinara, dok u Beogradu za istu zonu srednjoškolci plaćaju 1.090 dinara, za prvu i drugu zonu u Nišu 2.460 dinara a u Beogradu 1.120, za prvu, drugu i treću zonu u Nišu 3.085 dinara, u Beogradu 1.410 dinara.
"Pored svih gubitaka Direkcija za javni prevoz Grada Niša i dalje isplaćuje visoke plate i posebne stimulanse u vidu dobrovoljnog penzijskog osiguranja koje sprovodi kroz javnu nabavku", istakla je Stanković.

Dodatni problem koji proizilazi iz ovog ugovora je, kako je ocenila, i bezbednost putnika i povećanje aero zagađenja u gradu jer je za autobuse predviđen nizak EURO standard, tako da građane Niša mogu da prevoze i autobusi stari 20 i više godina. 

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x