Tadić: SNS samo retorički podržava ideju EU, to je stanka radikalske politike

Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić izjavio je danas da Srpska napredna stranka samo retorički podržava ideju Evropske unije, jer je to stanka "radikalske politike".

"Na poslednjim izborima se i najveći deo opozicije distancirao od nedvosmislenog promovisanja ideje članstva u Evropskoj uniji, dajući prednost podilaženju opasnim sentimentima zarad političkih poena na izborima, u odnosu na budućnost Srbije i njenih gradjana, pri čemu neretko iskazujući i otvoreni evroskepticizam", rekao je Tadić povodom Dana pobede nad nacizmom u Drugom svetskom ratu.

Prema njegovim rečima, poslednji rezultati istraživanja javnog mnjenja pokazali su da je po prvi put u poslednjih četvrt veka veći broj gradjana protiv članstva Srbije u Evropskoj uniji, te da se tu vidi "pobeda radikala".

Tadić je dodao da je vreme da se objedine sve proevropske snage u opozicionim strankama u Srbiji, umesto što se "istinski proevropski delovi tih stranaka sve više povlače pred nejasnim stavovima njihovih rukovodstava".

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x