Uprkos tvrdnjama premijera Poljska i dalje šalje oružje Ukrajini


Uprkos tvrdnjama poljskog premijera Mateuša Moravjeckog da Poljska ne isporučuje više oružje Ukrajini jer mora sama da se naoružava takva odluka o prekidu ne postoji a ne isporučju se samo teška tehnika, tenkovi, borbena vozila, avioni dok remont oružja sa fronta i dalje traje kao i isporuke municije.

Reči premijera Moravjeckog ne znače nikakvu odluku o isporukama za Ukrajinu, već Poljska ne isporučuje oružane sisteme jer je do sada predala šta je imala i mogla, tako da nastavlja sa isporukama municije i remontom naoružanja, recimo tenkova oštećenih na frontu u sukobu sa Rusijom, javlja poljski informativni portal ;Onet.pl.

Informacije Oneta.pl potvrdio je i ukrajinski poslanik Mikola Knjažicki koji je danas poljkom radiju RMF FM kazao da naravno da Poljska nastavlja da isporučuje oružje Ukrajini.

„Naravno da Poljska i dalje šalje oružje. Poljska za to dobija drugo oružje od zapadnih zemalja, od saveznika, ili novac“, kazao je Knjažicki radiju RMF FM.

Poljski analitičari ovako zaoštren spor sa Ukrajinom pripisuju kampanji pred parlamentarne izbore 15. oktobra na kojima poljska vladajuća stranka nastoji da osvoji treći put vlast za naredne četiri godine a za to su joj nužni i glasovi birača radikalne desničarske stranke Konfederacija u čijem programu je obustava pomoći Ukrajini bilo u oružju, bilo humanitarno.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x