Vasić (Dveri) podnela krivičnu prijavu protiv Brnabić zbog poziva na šetnju uprkos zabrani

 Potpredsednica Pokreta Dveri Radmila Vasić podnela je danas krivičnu prijavu protiv premijerke Ane Brnabić jer je pozvala na šetnju u okviru Evroprajda garantujući bezbednost, uprkos zabrani skupa od strane policije.
Vasić je kazala novinarima da je krivičnu prijavu protiv Brnabić podnela zbog ometanja pravde, kao i izazivanja panike i nereda.

"Dana 17.9. premijerka u tehničkom mandatu je pozvala pripadnike LGBT zajednice na šetnju u okviru manifestacije Evroprajd, garantujući svima bezbednost, uprkos zabrani održavanja skupa koji je policija označila kao skup visokog rizika", rekla je Vasić ispred Višeg javnog tužilaštva.

Kako je podsetila, u isto vreme kada i šetnja u okviru Evroprajda trebalo je da se održi i šetnja ljudi koji se protive Paradi ponosa ali da je i taj skup zabranjen od strane policije i da nije bio održan.

Vasić je kazala da je u subotu pogažen Ustav i da je vrh države dozvolio da se u unutrašnje stanje u državi mešaju strani političari, navodeći da je predsednik države Aleksandar Vučić nakon sastanka sa ambasadorom SAD Kristoferom Hilom ipak dozvolio održavanje šetnje LGBT zajednici.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x