Vlada Australije pod pritiskom da ponovo uvede nadoknade za karantin

 Australijski premijer Entoni Albaneze sazvao je vanredni sastanak sa federalnim i državnim liderima za sljedeću nedelju jer je pod pritiskom da ponovo uvede isplatu nadoknada radnicima koji moraju u karantin zbog novog talasa korona virusa.
Australijski zdravstveni sistem je u povišenom stanju pripravnosti zbog BA.4/5 soja korona virusa, prenosi Radio slobodna Evropa.

Ukupan broj hospitalizovanih trenutno nije daleko od rekordnog broja dostignutog ranije ove godine.

Albaneze, koji je na vlasti manje od dva meseca, rekao je da je 30. jun bio završni datum za isplatu nadoknade od 750 australijskih dolara (oko 500 evra) radnicima koji zbog korona virusa borave u izolaciji.

"Nasledili smo ove odluke, ali smo nasledili i milijarde dolara duga. To je nešto za šta nismo odgovorni", rekao je australijski premijer.

Nekoliko lidera australijskih država pozvali su Albanezea da ponovo uvede isplatu nadoknada.

Prema zvaničnim podacima, vlada je do kraja prošle godine potrošila blizu 13 milijardi australijskih dolara na 2,4 miliona zaposlenih, a ukupna federalna pomoć isplaćena od početka pandemije procjenjuje se na više od 300 milijardi australijskih dolara (više od 200 milijardi evra).Foto: pixa bay

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x