Vučić i Kurti danas odvojeno sa Stoltenbergom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kosova Aljbin Kurti odvojeno će danas u Briselu razgovarati sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom, dan uoči nove runde dijaloga Beograda i Prištine uz posredovanje EU.

Stoltenberg će se sastati prvo sa Vučićem, a potom sa Kurtijem, a posle odvojenih razgovora najavljene su konferencije za novinare, u 15.30 Stoltenberga i Vučića, a u 17 sati Stoltenberga i Kurtija.

Vučić je prošle nedelje rekao da će sa Stoltenbergom razgovarati zbog uloge koju NATO i Kfor imaju na Kosovu.

"To će biti dalji razgovori o uspostavljanju dobre saradnje, dobre komunikacije koja je veoma važna u kriznim momentima. Nadam se da ćemo imati dobar razgovor. Imali smo već telefonski razgovor i dogovorili smo se da sednemo i o svim problemima na Kosovu, posebno na severu, razgovaramo u Briselu", rekao je Vučić.

Nova runda dijaloga Kosova i Srbije najavljena je za četvrtak, a EU je saopštila da će biti raspravljano o svim otvorenim pitanjima ponovivši da je za Brisel "najvažnije da dve strane obustave neprijateljstva, uz zapaljive poruke i napetosti i da deluju odgovorno".

Vučić je uoči dijaloga rekao da je ključno da se u dijalogu donese odluka o sprovodjenju sporazuma o Zajednici srpskih opština na Kosovu.
Kurti je izjavio da se razgovor mora usredsrediti na uzajamno priznanje i rekao da ne želi da raspravlja o sporu oko registarskih tablica i ličnih karata za Srbe na Kosovu.

Autor : BETA

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x