Vučić i Rau o regionu, evrointegracijama i saradnji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Beogradu sa predsedavajućim Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) i ministrom spoljnih poslova Poljske Zbignjevom Rauom o situaciji u regionu i evropskim integracijama Srbije i odnosima Srbije i Poljske.
Kako je saopšteno iz kabineta predsednika Srbije, Vučić je istakao da su odnosi dve zemlje tradicionalno prijateljski i na visokom nivou i naglasio da je neophodno intenziviranje ekonomske saradnje.

On je rekao da Srbija veoma ceni odličnu saradnju sa OEBS-om, kao važnim formatom za dijalog o gorućim pitanjima u oblasti evropske bezbednosti, posebno u aktuelnim geopolitičkim prilikama i zahvalio na podršci koju Poljska pruža, kako Srbiji, tako i regionu Zapadnog Balkana na polju evrointegracija.

Ministar Rau je pozdravio ulogu Srbije u OEBS-u, kojom daje snažan doprinos multilateralizmu i naglasio značaj reformi koje sprovodi na evropskom putu, navodi se u saopštenju.

Kada je reč o situaciji na Zapadnom Balkanu sagovornici su naglasili neophodnost očuvanja mira i stabilnosti u regionu, što je Vučić svrstao među spoljnopolitičke prioritete Srbije, dodaje se u saopštenju.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x