Vučić: Republika Srpska će u Srbiji uvek imati nekoga na koga može da se osloni

 Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Beogradu će Republika Srpska (RS) u Srbiji "uvek imati nekoga na koga može da se osloni" i da će ukoliko može, Srbija uvek pomagati RS na svaki mogući način.


Vučić je kazao da je na sastanku sa predsednikom RS Miloradom Dodikom i srpskom članicom Predsedništva BiH Željkom Cvijanović rekao da je dogovoreno da ove nedelje bude formiran tim predstavnika Srbije i RS koji će konkretizovati ideju o izgradnji Memorijalnog kompleksa Donja Gradina.


"Spremni smo da uložimo desetine miliona u taj projekat, dogovor je da Srbija učestvuje sa 80 odsto sredstava", kazao je Vučić na zajedničkoj konferenciji za novinare u Beogradu.


Naveo je da su na današnjem sastanku sa liderima RS "dodatno usaglašeni" stavovi izmedju Srbije i RS koji su kako je rekao, najčešće gotovo jedinstveni.


"Razmotrili smo političku situaciju, govorili smo o problemima koji postoje u regionu. Upoznao sam ih sa situacijom na Kosovu i Metohiji, o razgovorima koje smo do pred ponoć vodili sa Briselom o situaciji na Kosovu i Metohiji", kazao je predsednik Srbije.


Vučić je dodao da su razgovarali o podršci koju bi Srbija pre kraja godine trebalo da uputi opštinama Drvar, Kostajnica, Dubica i Nevesinje.


"Razgovaralo smo i o aerodromu u Trebinju, o drugim infrastrukturnim projektima. Trgovinska razmena sa BiH je sve veća i u prvih devet meseci je na nivou od oko 2,3 milijarde evra. BiH je šesti spoljnotrgovinski partner Srbije a mi se približavamo tome da uskoro budemo njihov partner broj jedan", kazao je Vučić.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x