Vučić: Sledi šest ključnih meseci koji će u Evropi stvoriti razliku izmedju Nemačke i ostalih

 Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Njujorku da svet pa i Srbiju čekaju "ključnih šest meseci u kojima se pravi razlika", pre svega u Evropi izmedju Nemačke, kao najsnažnije privrede, i svih ostalih.
"Pred nama je ključnih šest meseci u kojima se pravi razlika, oni koji su preživeli jedva sa veoma malim šansama za uspešan napredak u budućnosti, oni koji su preživeli, ali oslabljeni i oni koji su preživeli, ali su isplivali kao najjači. To će u Evropi da stvori dodatnu razliku izmedju Nemačke i ostalih, Nemačka će da ode u nebesa u odnosu na sve druge, bez obzira na probleme sa kojima se suočava, najjači su, najsnažniju privredu imaju, mogu da bacaju pare", rekao je Vučić za televiziju Pink u Njujorku.

Izjavio je da će se Ujedinjenim nacijama obratiti na engleskom jeziku nakon predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog.

Govoriće, najavio je, o poštovanju medjunarodnog prava i ostalim "stvarima koje muče gradjane Srbije", a govor je podelio u pet tačaka.

Vučić boravi od danas do 23. septembra u Njujorku gde će učestvovati na 77. zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

Tokom boravka predvidjeni su brojni bilateralni susreti sa svetskim zvaničnicima kao i obraćanje Generalnoj skupštini UN.

"Nezaposlenost nam je na najvažnijem nivou 8,9 odsto. Ne zaboravite da je 2012. bila 25,9 odsto. Januar-avgust imamo suficit od 0,5 milijardi, 1,38 milijardi evra veće prihode nego što smo imali, ali imamo i rashode veće za 42 milijarde upravo zbog energetske situacije i rasta cena", rekao je Vučić.

Izjavio je da za Srbiju "vidi šansu da se izvučemo".

"Ljudi će da dobiju veće plate od inflacije, neće da osete. Govorim o državi, na kraju uvek se to vidi na životnom standardu, ali je pitanje može li država da opstane i sve to da sačuva", izjavio je srpski predsednik.

Jutros je, kako je naveo, sa članicom Predstavničkog doma SAD Klaudijom Teni razgovarao o "snaženju srpskog kokusa, kako da veće delegacije kongresmena dovedemo u Srbiju". Ocenio je da je razgovor bio dobar i da joj je objasnio situaciju na Kosovu i u regionu Zapadnog Balkana.

"Vreme je velikih tenzija, velikih geopolitičkih promena, zato je ljudima važno da budu ovde na sednici Generalne skupštine UN i zbog kontakata koji se stvaraju", rekao je on.

Autor : BETA

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x