Vučić: U Srbiju dolazi američki gigant za električne automobile, priznajem greške zbog litijuma

 Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će američka kompanija Rivijan koja proizvodi električne automobile otvoriti Razvojni centar u Srbiji sa 200 inžinjera i istakao da je u Srbiji ranije bilo problema zbog litijuma, te da priznaje da je napravio političke graške.
Na pitanje Ričarda Grenela koji je razgovarao sa Vučićem da li je Srbija takvim kompanijama atraktivna jer, kako je naveo, ima najveći rudnik litijuma na svetu, predsednik Srbije je istakao da je zemlja imala velikih problema zbog te rude.

"Imali smo velike probleme sa litijumom u prošlosti i napravio sam političke greške koje sam spreman da priznam, ali ne mislim da je to glavni razlog, verujem da je glavni razlog dobra poslovna klima", rekao je Vučić gostujući na američkoj televiziji Njuzmaks.

Vučić je izjavio i da je Srbija kada je reč o stranim direktnim investicijama "šampion u regionu, a prema Fajnenšel tajmsu i u Evropi prošle godine".

"Uspešno smo privukli 3,3 milijarde evra što je proporcionalno veličini zemlje i stanovništva relativno ili veoma veliko", rekao je on.

Autor : BETA

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x