Vučić: Zamolio sam Čen Bo da se sastanemo danas pred pregovore u Briselu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da sastanku sa ambasadrokom Kine Čen Bo da ju je zamolio da se danas sastanu kako bi je upoznao sa situacijom na Kosovu uoči sastanka u Briselu u okviru dijaloga Beograda i Prištine, uz posredovanje Evropske unije, saopšteno je iz predsednikovog kabineta.

Vučić je rekao da Srbija ostaje posvećena dijalogu kao jedinom načinu za iznalaženje rešenja za pitanje KiM i da traži da Priština ispuni ono što je dogovoreno.
"Devet godina im ne pada na pamet da formiraju Zajednicu srpskih opština. Očekujemo od EU i zapadnih partnera da utiču na Prištinu da ozbiljno i odgovorno ispune obaveze, kao što je Srbija to uradila", rekao je predsednik Vučić naglašavajući da Srbija neće priznati nezavisnost Kosova. Dodao je i da će Kina uvek imati podršku Srbije suverenitetu i teritorijalnom integritetu zemlje.

Ambasadorka Čen je istakla da Kina poštuje suverenitet i teritorijalni integritet Srbije i da se zalaže za pronalaženje rešenja u okviru dijaloga, pod okriljem Rezolucije 1244, piše u saopštenju iz Predsedništva.

Predsednik Srbije Vučić i kineska ambasadorka Čen razgovarali su i o tekućim i planiranim srpsko-kineskim projektima, navodi se u saopštenju.

Autor : BETA

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x