Vulin: Ne znam zašto Srbi mogu da budu ujedinjeni u EU a ne mogu u zajedničkoj državi

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da je "veoma ohrabren" stavom ambasade SAD u Beogradu da je Dejtonski sporazum "uslov za postojanje BiH".

Prethodno je ambasada SAD ocenila da Vulinova izjava o ujedinjenju svih Srba u jednu državu nije u skladu sa Dejtonskim sporazumom ni evropskim aspiracijama Srbije.

"Ne znam zašto Srbi mogu da budu ujedinjeni u EU, a ne mogu u zajedničkoj državi, ali znam da ja sanjam san o ujedinjenju Srba, baš kao što su ga sanjali svi moji preci, i baš kao što znam da prirodni proces ujedinjenja Srba traje vekovima i kao što znam da će jednom biti i okončan, mirnim putem, bez nasilja i sukoba", naveo je Vulin a prenelo ministarstvo unutrašnjih poslova.

Ocenio je i da stavovi američke ambasade "bez svake sumnje znače da će se uvažena ambasada SAD aktivno založiti da SDA Bakira Izetbegovića izbriše iz svojih programskih opredeljenja ukidanje Republike Srpske, kao i da će poštovana ambasada učiniti sve da se sva ovlašćenja oduzeta RS vrate i da se ubuduće sprovode u skladu sa Dejtonskim sporazumom".

"Amerika se ponosi 'američkim snom', pustite da i mi Srbi imamo svoj san. Amerika je postala velika na snu, zašto bi Srbima bilo uskraćeno pravo da sanjaju i budu veliki", naveo je Vulin.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x