Vulin: Poseta crnogoroskog premijera Beogradu nije nikakav istorijski momenat

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin ocenio je da nedavna poseta predsednika Vlade Crne Gore Dritana Abazovića Beogradu ne predstavlja nikakav istorijski momenat, te istakao da je on dobrodošao u Srbiju i da tenzije treba da se smanjuju.

Vulin je za Televizju Pink rekao danas da bi mu bilo drago da vidi da Crna Gora "jednom povuče neki potez koji nije antisrpski", prenelo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

"Tenzije uvek treba da se smanjuju. Šta će predsednik Vlade Crne Gore nego da dođe u Srbiju, šta tu ima neprirodno i istorijsko“, rekao je Vulin.

On je, govoreći o naredbi predsednika Aleksandra Vučića o povlačenju posebne mere za poslanike crnogorskog parlamenta prilikom ulaska u Srbiju, rekao "da one nikada nisu bile primenjene na gradjane Crne Gore, koji su u Srbiji dobrodošli, "već na poslanike koji su glasali da je Srbija genocidna država"

"Vučić me nije molio, izdao je naređenje... Ovo je organizovana i uređena država, nismo mi Crna Gora“, kazao je Vulin.

Naglasio je da sve te koji su glasali u crnogorskom parlamentu "za to da je Srbija genocidna država treba da bude sramota".

"Ne znam kako ih nije sramota da dođu na Vračar da obilaze svoje stanove i da vide hoće li još nešto kupiti u, kako oni misle, odvratnoj genocidnoj državi koja je napravila genocid u Srebrenici“, kazao je Vulin.

Prema njegovim rečima, svaki put kada su poslanici Crne Gore dolazili na granicu sa Srbijom i kada je na njih primenjena mera, "prvo što su radili jeste da su se pozivali na veze, uticaje, kako su moćni i uticajni u Srbiji".

Naglasio je da Srbija i Crna Gora treba da imaju dobre odnose, da je puno Srba u Crnoj Gori i građana Crne Gore u Srbiji i da dve države treba da imaju najbolje moguće odnose.

Rekao je "da se ne možemo praviti da je to nešto previše srdačno, te ocenio "da će Crna Gora na prvoj krivini, bude li trebalo nešto loše da se desi Srbiji, uraditi baš to što se od nje traži".

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x