Zajedno: Novi Sad je prestonica betona a ne 'Evropski grad šuma'

 Gradski odbor Zajedno Novi Sad osudio je danas, kako je ocenjeno, "sramotno i obmanjujuće iskrivljenje stvarnosti" koje plasira aktuelna gradska vlast time što Novi Sad naziva "Evropskim gradom šuma".
Kako se ističe u saopštenju te stranke, za vreme aktuelne vlasti, iz urbanističkih planova nestalo je sedam parkova, a izgrađen jedan, i to "kao dekor".

"Posečena su pluća našeg grada – Šodroška šuma - i time ugrožene brojne zaštićene biljne i životinjske vrste; sve zarad isključivo interesa privatnog kapitala investitora, devastirana je naša prirodna oaza", poručuju iz Zajedno.

Ističu i da je, od nekada uređenog i zelenog grada, Novi Sad postao prestonica betona.

"U Novom Sadu sade beton, zalivaju beton i raste jedino beton. Mi iz Zajedno za Novi Sad ćemo se zvanično obratiti Evropskom šumarskom institutu i stručnom analizom i dokumentacijom ukazati kakvo je pravo stanje stvari u našem gradu", istakli su u tom odboru.

Poručuju i da će u oktobru izaći "sa konkretnim i izvodljivim planom" za promenu grada, u kojem je važan segment zaštite prirode, životne sredine, i ozelenjavanja Novog Sada.

Juče je, povodom obeležavanja 30. godišnjice Evropskog šumarskog instituta i otvaranja Godišnje konferencije 2023. u Novom Sadu, gradonačelniku Milanu Đuriću uručena nagrada i priznanje "Novi Sad evropski grad šuma 2023".

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x