Zamenica šefa Delegacije EU u Srbiji: Novi Pazar važan Evropskoj uniji

Zamenica šefa Delegacije Evropske unije (EU) u Srbiji Mateja Norčić Štamcar izjavila je danas u Novom Pazaru da je EU najveći donator i strani investitor u tom gradu, čime pokazuje da joj je ovaj deo Srbije veoma važan.
Ona je predvodila delegaciju sastavljenu od 16 zamenica i zamenika ambasadora zemalja članica EU u Srbiji, koja je razgovarala sa predstavnicima lokalne samouprave i Bošnjačkog nacionalnog vijeća, a obišli su i preduzeće "Balta NP" koje je dobilo bespovratna sredstva za unapredjenje proizvodnje.

"Mi smo tu, stojimo iza vas. Pomogli smo izgradnju infrastrukture, škole i zdravstvene ustanove, time pokazujemo da je ovaj deo Srbije važan za EU. U toku je konkurs za novi grant, vredan tri miliona evra, za mala i srednja preduzeća koja su stub lokalne privrede, da se kreiraju nova radna mesta i da ljudi ostanu", navela je Norčić Štamcar.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac kazao je da je EU, pored vlade Srbije, najznačajniji partner lokalne samouprave.

"Pomoć koju nam je EU pružila u poslednjih 10 godina vredna je preko 10 miliona evra i obuhvatila je različite oblasti. Sredstvima EU izgradjen je Urgentni centar, mini brane koje su smanjile rizik od poplava, rekonstruisana osnovna škola 'Stefan Nemanja', pomognuti naši privrednici. Sve to poboljšalo je kvalitet života naših gradjana", rekao je Biševac.

Pre Novog Pazara, delegacija EU diplomata posetila je i Sjenicu gde su, takodje, razgovarali sa predstavnicima lokalne samouprave i obišli preduzeće "Azra" koje je uz bespovratna sredstva EU nabavilo nove mašine.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x