Zavetnici traže da Odbor za spoljne poslove razmotri predlog Rezolucije o neuvodjenju sankcija

Srpska stranka Zavetnici pozvala je danas predsednika skupštinskog Odbora za spoljne poslove, Borka Stefanovića, da na dnevni red naredne sednice tog tela uvrsti i predlog Rezolucije o "neuvodjenju sankcija", koju su, kako se navodi, Zavetnici podneli zajedno sa poslaničkim grupama Dveri i koalicije NADA.

Zavetnici su u saopštenju naveli da su "zvaničnim dopisom" reagovali na Stefanovićevu najavu da će do kraja novembra održati sednicu Odbora za spoljne poslove na kojoj će se raspravljati o rezoluciji kojom poziva na uvodjenje sankcija Rusiji.

"Očekujemo od Stefanovića da će postupati prema Poslovniku i da neće biti pristrasan i subjektivan, jer ne postoji nijedan opravdan razlog za favorizaciju bilo koje podnete inicijative. Njegova je odgovornost kao predsednika Odbora za spoljne poslove da se prema svim podnetim predlozima odnosi jednako i ravnopravno, bez obzira na političku ili ideološku opredeljenost njihovih predlagača", stoji u saopštenju Zavetnika.

Ocenili su da je u uslovima "sve otvorenijih pritisaka" na Srbiju da uvede sankcije Rusiji, "pravi trenutak da se o tom pitanju pokrene rasprava u Skuštini Srbije".

"Činjenica je da se više od 80 odsto gradjana Srbije protivi politici sankcija što nalaže državnim zvaničnicima da uvaže takav stav. Parlament je jedina institucija koja ima mogućnost i ustavna ovlašćenja da obaveže Vladu Srbije i sve ostale organe da ne uvode sankcije nijednoj medjunarodno priznatoj državi", naveli su Zavetnici.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x