Šakiru u Barseloni napale dve divlje svinje

Kolumbijska pevačica Šakira izjavila je da su je napale dve divlje svinje u parku u Barseloni i uništile joj torbu. Pevačica je na Instagramu objavila priču u kojoj je pokazala prljavu i iscepanu torbu, za koju je ona rekla da su divlje svinje pokušale da je odnesu u šumu, prenosi ''Gardijan''.


"Pogledajte kako su mi ostavile torbu dve divlje svinje koje su me napale u parku", rekla je Šakira govoreći na španskom jeziku.

"Odnele su moju torbu u šumu sa telefonom u njoj. Uništile su sve", rekla je ona.


Šakira je najnovija žrtva sve agresivnijih divljih svinja koje u poslednjih nekoliko godina napadaju ljude i životinje u katalonskoj prestonici.Španska policija je 2016. godine primila 1.187 telefonskih poziva u vezi sa divljim svinjama koje napadaju pse, otimaju hranu za ljubimce, zadržavaju saobraćaj i nasrću na automobile u gradu, navodi ''Gardijan''.Ove životinje su svrstane među najinvazivnije vrste na svetu i mogu da prežive u gotovo svakom okruženju.


Sve više ih se pojavljuje u gradovima, gde se hrane smećem koje ljudi bacaju.Njihov broj je naglo porastao širom Evrope, a prema poslednjim procenama ima ih više od 10 miliona širom kontinenta.


U mnogim gradovima su isprobane razne strategije kako bi se njihov broj smanjio, zato što su postajale agresivnije i prave sve više problema.

Foto: Pixabay

Autor : GLEDAJ.RS/TANJUG

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x