Dodeljene nagrade Emi, “Kruna” najbolja dramska serija

Netfliksova serija “Crown” (Kruna), koja prikazuje život britanske kraljevske porodice, pobednik je ovogodišnje dodele televizijske nagrade “Emi”, budući da je osvojila čak sedam nagrada, prenosi CNBC.


Uspeh te dramske televizijske serije pomogao je Netfliksu da odnese čak 10 nagrada, pošto je serija “Kraljičin gambit” odnela još dva trofeja, a serija “Halston” osvojila jednu nagradu.Američki kanal HBO i njegov striming servis HBO Maks odneli su devet nagrada, pošto je njihova serija “Mare of Eastown” osvojila četiri nagrade, serija “Last Week Tonight” dobila dve, serija “Hacks” osvojila tri, a serija “I May Destroy You” odnela jedan trofej.Apple TV + je osvojio četiri nagrade za seriju “Ted Lasso”, ViacomCBS je osvojio dve nagrade za seriju “RuPaul's Drag Race“ i za specijalnu emisiju Stivena Kolberta, a NBS i Dizni osvojili su po jednu nagradu.Kada je reč o glumcima, Džejson Sudejkis odneo je nagradu za najboljeg glumca u humorističnoj seriji, Džin Smart je osvojila nagradu u kategoriji najbolje glumice za seriju “Hacks” u produkciji HBO Maks.Glumačke nagrade su osvojili i Džoš O'Konor, Olivija Kolman, Kejt Vinslet i Ijan Mekgregor.


Svečanost je održana u prostoru “Event Deck” u Los Anđelesu umesto u dvorani Majkrosoft teatra, u kojem se dodela “Emi” nagrada održavala od 2008. godine. Razlog za promenu lokacije je pandemija korona virusa.Voditelj programa je bio stend ap komičar, glumac i domaćin mnogih TV emisija - Cedric the Entertainer, a u publici se nalazilo 500 nominovanih i gostiju.

Foto: Pixabay

Autor : GLEDAJ.RS/TANJUG

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x