Ćerka najmisterioznijeg bogataša: Naslednicu Zare krasi skromnost

Kompanija Inditex, u čijem su vlasništvu brendovi poput Zare i Massimo Dutti, saopštila je  da će Marta Ortega, ćerka osnivača španskog modnog giganta, preuzeti mesto predsednice grupe. Od tog trenutka ćerka jednog od najbogatijih ljudi na svetu je u centru pažnje svetske javnosti.


Naslednica carstva Inditex, u čijem se vlasništvu nalaze modni brendovi Zara, Bershka, Pull&Bear, Stradivarius, Massimo Dutti, Oysho, Zara Home i Uterqüe, na događajima se često viđa u jednostavnim i ne skupim komadima odeće čime osvaja žene širom sveta. 


Iako bi se od nje očekivalo da uživa u pažnji javnosti i bogatstvu svog oca, ona šalje jednu sasvim drugačiju sliku. Vodi porodični život, uglavnom se drži podalje od medija, ali je ipak utisak novinara da je pristupačnija od svog oca koji gotovo da ignoriše i slavu medije. Marta je najmlađa od troje Amansio Oretegine dece i karijeru je započela kao prodavačica u jednoj od zarinih prodavnica. Obožava konje i jahanje što je povezalo sa poznatim španskim jahačem Sergejom Alvareza Moye, sa kojim ima petogodišnjeg sina Amancija Jr-a. Par se razveo nakon manje od tri godine braka, a mlada bogatašica je novu ljubav pronašla u Carlosu Torretti. Toretti je, takođe, u modnoj industriji, sin je modnog dizajnera Roberta Torrette, a živeo je i radio u New Yorku, gde je bio agent modelima poput Adriane Lime i Kendall Jenner.


Martin otac Amansio Oretegin  je krenuo od nule, stvorio jedan od najvećih poslovnih imperija na svetu, ali nikad nije imao svoju kancelariju. Svako od zaposlenih mogao je da mu priđe u svakom trenutku. Kažu da se oblači uvek u isto odelo, kravatu je stavio samo na svom venčanju, a kako prenosi Biznis insajder on čak i ne voli modu. Živi u stambenom bloku La Coruńe, bez posebnog osiguranja. Do 1999. svet nije znao ni kako izgleda jer je jedina njegova dostupna fotografija bila ona sa lične karte.  Ortega važi za vrlo tajanstvenog poslovnog čoveka koji se izuzetno retko pojavljuje u medijima.


Iako je vlasnik modng magnata, najviše novca zarađuje od nekretnina. Između ostalog, vlasnik je najvišeg nebodera u Španiji, Torre Picassa u Madridu, te jednog od najluksuznijih američkih hotela - Epic Residences & Hotel u Majamiju. 


Autor : Gledaj.rs

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x