Film "Toma" potpuno menja pogled na legendarnog pevača

Trideset godina nakon što nas je napustio veliki boem Toma Zdravković u bioskopima širom Srbije počelo je prikazivanje biografskog portreta o njemu.


Film “TOMA” je jedan impresionistički portret Tome Zdravkovića koji prikazuje same njegove početke, baš kao i vrhunac slave, njegove ljubavi koje su ga inspirisale prilikom komponovanja nekih od najvećih hitova, baš kao i odnos sa velikim brojem prijatelja koje je imao u umetičkom miljeu tadašnje Jugoslavije.


Pored Tome, film pratiti i živote poznatih umetnika tog vremena: Zorana Radmilovića, Mike Antića, Tozovca i drugih.


“TOMA” je biografski film o Tomi Zdravkoviću, čoveku koga ne pamtimo samo po njegovim pesmama i načinu na koji ih je pevao, već i kao jednog velikog boema - po ponašanju i u duši. 


U ovom ostvarenju pojavljuje se i mladi crnogorski pevač Emil Fetahović koji je u filmu “Toma” dobio zadatak da igra Zdravka Čolića. 


Fetahović je u intervjuu za Vijesti podelio svoj utisak o samom filmu.


"Nikad nisam bio prisutan na premijeri ili u bioskopu gde je u toku filma toliko puta glumačka ekipa dobijala aplauz. Publika je bila oduševljena i nakon prikazivanja “Tome”. Kada se završio film, bukvalno su ljudi deset minuta ostali da aplaudiraju. Svakako da nakon filma potpuno drugačije doživljavam Tomu, i kult njegove ličnosti, prekao je Fetahovic.Autor : Gledaj.rs

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x