Francuska se oprostila od Belmonda uz nacionalne počasti (VIDEO)

Francuska se oprostila od Belmonda, a ceremoniji je prisustvovao francuski predsednik, pored članova porodice, brojnih glumaca i istaknutih ličnosti i oko 1.000 obožavalaca kojima je dozvoljen ulazak.


Ceremonija je bila istovremeno svečana i narodna. Nacionalna garda svirala je Marseljezu, a predsednik Emanuel Makron izvršio je smotru vojske, u prisustvu emotivnih obožavalaca."Nije prestao da traži sreću ali takođe i da je daje", rekao je Viktor Belmondo, glumčev unuk, takođe glumac, koji je održao govor okružen drugim Belmondovim unucima i njegovom najmlađom ćerkom Stelom.

"Voleli smo Belmonda jer je ličio na nas", rekao je Makron.


Kovčeg sa posmrtnim ostacima glumca iznet je uz muziku "Chi Mai" Enia Morikonea za film "Profesionalac", koju je odsvirao orkestar Nacionalne garde.Na ceremoniji su bile prisutne brojne zvezde među kojima glumci Gijom Kane, Marion Kotijar, Di-džej Bob Sinkler, kao i Tijeri Fremo, direktor Kanskog festivala.Masa ljudi se takođe okupila ispred ogromnih ekrana postavljenih ispred Palate invalida. Ceremoniju su prenosile televizije u Francuskoj i Belgiji.

Autor : GLEDAJ.RS/BETA

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x