Glumac Ben Stiler u poseti ukrajinskom predsedniku, rekao da je on njegov heroj

 Američki glumac Ben Stiler (Stiller) sastao se u ponedeljak sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim kojem je preneo svoje divljenje prema njegovom delovanju od početka ruske invazije u Ukrajini krajem februara.

"Ovo je velika čast za mene... Vi ste moj heroj", rekao je Stiler koji je ambasador dobre volje za Ujedinjene nacije, prilikom sastanka sa Zelenskim, i sam nekadašnji glumac, povodom Svetskog dana izbeglica, a to pokazuju slike koje je objavilo ukrajinsko predsedništvo.

"To što ste uradili, način na koji ste mobiisali zemlju, svet, to je zaista izvor inspiracije", rekao je 56-ogodišnji američki glumac u osvrtu na bezbroj govora koje je Zelenski održao onlajn auditorijumima širom sveta da dobije pomoć za svoju zemlju.

Ranije tokom dana Stiler je obišao Irpin u predgradju Kijeva gde su se odvijale žestoke bitke na početku ruske invazije. To je takodje najbliža tačka glavnom gradu do koje je stigla ruska vojska.

"Imam utisak da je teško razumeti šta se ovde zaista dogadja bez dolaska. Jutros sam bio u Irpinu i stvarni nivo destrukcije, vidite na televiziji, vidite na društvenim mrežama ali drugačije je kada to stvarno vidite i osetite, i zatim razgovarate sa ljudima", rekao je Stiler Zelenskom.

Govoreći na engleskom Zelenski je zahvalio Stileru na poseti i poručio mu da je vrlo važno za njega da se svet podseti na to šta se dešava u Ukrajini.

"Neophodno je za nas da ljudi ne zaborave. Nije interesantno razgovarati o ratu svaki dan... ali za nas to je vrlo važno", rekao je ukrajinski vodja.

Oni su takodje razgovarali o svom zajedničkom interesovanju za komediju, pošto su obojica poznati po komičnim ulogama.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x