Kanye West promenio ime u "Ye"

Američki reper Kanye West zakonski je promijenio ime u Ye, nakon što je sudinica u Los Anglesu odobrila njegovu molbu, prenose američki mediji.


Ye je u avfustu ove godine predao zahtev za promenu svog imena Kanye Omari West u jednostavno ‘Ye’, bez srednjeg imena ili prezimena, navodeći kao povod za promenu “lične razloge”. Sudinica Vrhovnog suda Los Angelesa Michelle Williams Court sad je odobrila taj njegov zahtjev, prenosi dpa pozivajući se na Deadline, Rolling Stone i druge mediji.Reč je o dugo najavljivanoj promeni: West je 2018. na Twitteru objavio da je on “ranije poznat kao Kanye West. Ja sam YE”. Iste je godine objavio i album “Ye”.

Reč “ye” je arhaični oblik drugog lica množine (vi) u engleskom jeziku.“Verujem da je ‘ye’ najčešće korišćena reč u Bibliji”, kazao je Ye u jednom intervjuu 2018. godine. “U Bibliji, to znači vi. Znači, ja sam vi. I ja sam mi. To smo mi. Od  Kanye, što znači jedini, postao sam samo Ye, samo odraz našeg dobrog, našeg lošeg, našeg zbunjenog – svega. To je više odraz onogatko smo mi kao bića”.

Autor : Gledaj.rs/Agencije

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x